Lokaler

Trenger din organisasjon et lokale til et møte eller arrangement? Det er mulig for Oslos barne- og ungdomsorganisasjoner å låne lokaler på skoler og i andre kommunale lokaler.

Det er ikke alltid like lett å få tak i et lokale til møter og arrangementer. Derfor har UngOrg laget en oversikt over lokaler som er tilgjengelige for organisasjonene, hva slags lokaler som er tilgjengelig og på hvilke typer tidspunkt.

NB: Man må ofte være ute i god tid og regne med å fylle ut skjemaer og kontrakter for å få låne lokaler.

Barne- og ungdomsorganisasjoner i Oslo har rett til å låne skolelokaler som tilhører Oslo kommune gratis.

Mer informasjon om reglene for utlån av kommunale lokaler

  • Les forskrift om utlån og utleie av kommunale lokaler her.
  • Les instruks til forskriften her og vedlegg til instruksen her.
  • Her finner du søknadsskjema for leie av kommunale lokaler.

Skoler

Bjørnholt vgs – Søndre Nordstrand
Lokaler kan lånes/leies per skoleår, per semester eller ad hoc. Skolen låner/leier ut skolens lokaler mandager tom torsdag fra klokken fra kl. 16 til kl. 20. Skolen har fem auditorier med 40 til 144 plasser og noen forskjellige møterom med digitale tavle.

Forutsetningen for lån er at det skrives kontrakt med ansvarsforhold etc., samt at aktiviteten bedrives av personer under 25 år eller av en ideell organisasjon. Lån blir vurdert etter søknad til skolen. Forespørsler og søknader om lån av lokaler på Bjørnholt vgs kan sendes til: Bjornholtvgs@ude.oslo.kommune.no I søknaden må følgende opplysninger stå: Organisasjonsnummer, navn på organisasjonen, navn på ansvarlig person, samt telefonnr. og e-postadr. til vedkommende, eventuelt fakturaadresse, formål: hva lokalitetene skal brukes til, antall personer som skal bruke lokalet, dato for leie, evt. fra til om det gjelder leie for et semester el. hele skoleåret og klokkeslett fra og til. Se Bjørnholt vgs sin hjemmeside her.

Fagerborg skole – St Hanshaugen
Skolen låner ut lokaler til forskjellige organisasjoner mandag til torsdag fra 17.00 – 21.00. Klasserom er tilgjengelig for ad-hoc og i perioder også for faste avtaler for barne- og ungdomsorganisasjoner. Gymsalene er stort sett fullbooka og bookes kun for faste avtaler. Det er lurt å ringe i god tid i forveien. Det er ikke mulig å låne lokaler i helgene. Fagerborg skole kan nås på telefonnummer 22 60 26 00. Se Fagerborg skole sin hjemmeside her.

Foss videregående skole – Grünerløkka
Det er mulig for barne- og ungdomsorganisasjoner å låne lokaler mandag til torsdag fra 17.00 til 21.30. Både enkeltmøter og faste avtaler er mulig. Det er ikke mulig å låne lokaler i helger. Foss låner ut fire klasserom med plass til 30 i hvert rom. I tillegg er det to gymsaler som er mulig å låne, men de er stort sett helt fylt opp med faste avtaler. Generelt er det stor pågang på lån av lokalene på Foss. Foss skole kan nås på telefonnummer 23 22 67 70. Se Foss skole sin hjemmeside her.

Lakkegata Skole – Sofienberg/Grünerløkka
Lakkegata skole låner ut lokaler til barne- og ungdomsorganisasjoner og leier ut til voksne som vil trene eller drive med andre aktiviteter. Den store gymsalen egner seg best til fotball og er som regel fullbooket, men i den mindre gymsalen er det ofte ledig tid. Denne er stor nok for alle aktiviteter for barn, men egner seg best til f.eks. basket, dans eller kampsport for voksne. Skolen har ikke utleie i helger og låner/leier i utgangspunktet ikke ut klasserom. Lakkegata skole kan nås på telefonnummer 23 03 67 80. Se Lakkegata skole sin hjemmeside her.

Maridalen skole
Maridalen skole lånes ut til Oslos barne- og ungdomsorganisasjoner i helgene hele året. Hele skolen, inklusive kjøkkenfasiliteter og dusj lånes ut. Det er en liten skole, så 30 deltakere er passelig. Ring 23 00 52 90 for å bestille lokalene. Se Maridalen skole sin hjemmeside her.

Persbråten Videregående skole – Hovseter
Skolens elevkantine som er stor og fin og egner seg godt til møter lånes ut (utenom kjøkkenet). Elevkantinen og klasserom er mulig å låne fra 17.00 – 21.00 fra mandag til torsdag og unntaksvis i helger. Skolen ønsker skriftlig henvendelse, helst på e-post til persbratenvgs@ude.oslo.kommune.no. Se Persbråten sin hjemmeside her.

Hartvig Nissens skole
Skolen har noen ordinære klasserom som kan lånes bort fra 16.00-20.00 fra mandag til fredag. For å låne klasserom, ta kontakt med Inger Rishovd; inger.rishovd@ude.oslo.kommune.no, telefon 23464800. Se hjemmesidene deres her.

Holmlia skole
Holmlia skole har en samlingssal med liten teaterscene og lyd/bildemuligheter til utlån kvelder og helger. Kontrakt må skrives. Kontaktperson er Per Haukeland, og skolen kan nås på tlf. 22752900 eller via deres hjemmesider

 

Brannfjell skole
Skolen har ikke tilsynsvakter etter åpningstid, men leier/låner ut lokaler etter nærmere vurdering på kveldstid i ukedager og på dagtid i helgene. Det er ikke mulig å overnatte i helgene. Skolens lokaler består av 19 klasserom, aula og filmrom. For å komme med forespørsmål om å låne lokaler, send en epost til brannfjell@ude.oslo.kommune.no eller ring 22 78 26 50. Se hjemmesidene deres her

Lindeberg skole
Skolen har flere lokaler som dei leier ut, som  klasserom, gymsal, auditorier og også sal med scene/kjøkken. Mye av dette er allerede utleid, men man kan komme med forespørsel til skolen ved å sende en epost til lindeberg@ude.oslo.kommune.no, eller ringe på 23 46 52 00. Se hjemmesiden deres her.

Marienlyst skole
Skolen har klasserom til ca. 28 personer, en aula med 500 sitteplasser, formidlingsrom til ca. 30 personer og en kantine som rommer ca 150 personer. Skolen leies ut i ukedager mellom 16.00-22.00, og de leier også ut i helgene etter avtale. Skolen prøver å vere imøtekommende, selv om skolen ofte er opptatt.  For å komme i kontakt med skolen kan man sende epost til enten annefredrikke.haugen@ude.oslo.kommune.no eller marienlystgspost@ude.oslo.kommune.no, eller ringe 22 93 24 50. Se skolens hjemmesider her.

Ris skole
Skolen disponerer to gymsaler til utlån/utleie på ca. 220 kvm og 150 kvm med garderobe, dusj og toalett. De lånes/leies ut uten utstyr, og er ofte utleid på semester- eller årsbasis. Det er også mulig å låne/leie andre lokaler ved skolen, som auditorium, personalrom, elevkantine og skolekjøkken. Utlån/utleie av lokalene er frå kl. 16.00-21.00 mandag til torsdag. Det er ikkem ulighet for leie i helger eller skolens ferier. Kontakt: standard søknad sendes til ris@ude.oslo.kommune.no. Se skolens hjemmesider her.

Vetland skole
Skolen har en gymsal (uten bord og stoler) og et flerbrukslokale, “Gullsmeden”, som brukes til bl.a. konserter og kantine. Her er det bord og stoler til ca. 100 personer men med kun stoler er det plass til flere. Det kan også leies et kjøkken i tilknytning til “Gullsmeden”. Dette egner seg kun til enkel matlaging/servering.

Disse lokalene har faste leietagere på ukedagene, mandag-torsdag, så da er det vanskelig å leie for andre. Helgene er tilgjengelig for utleie, fre-søn, men det er ikke mulig med overnatting. Det er nokså populært og man må som regel være ute i god tid.

Hjemmesiden finnes på her, hvor man også finner man søknadsskjema som må sendes til vetland@ude.oslo.kommune.no. Man kan også ringe 23127110 (sentralbord)

Årvoll skole
Årvoll skole har 2 gymsaler, klasserom og en samlingssal med plass til 200 til utlån/utleie ved Årvoll skole. Lokalene lånes ut i tråd med gjeldene regelverk fastsatt av Oslo kommune. Per dags dato er gymsalene fullbooket.

Klasserom og samlingssal er mulig å låne/leie mandag til torsdag mellom 16 og 21.30 når skolen eller andre leietakere ikke bruker lokalene. Det kan og være aktuelt med helger (ikke lørdager mellom 9 og 15), men dette avhenger av at vår tilsynsvakt kan jobbe. Ved helgearrangementer må leietaker dekke utgifter til blant annet tilsynsvakt.

Hjemmesiden finner du her. Kontakt skolen via epost på arvoll@ude.oslo.kommune.no, eller på telefon 22074210

Universitetet i Oslo
Foreninger som er registrert som studentforeninger kan få låne lokaler på Universitetet i Oslo etter søknad. Ordningen er rettet mot arrangementer for og av studenter. Les mer om hvordan man oppretter en studentforening ved Universitetet i Oslo her. Les mer om søknad for arrangementer utenom mellom 08.00 og 21.00 på hverdager herHer er også en lenke til hvordan man registrerer seg som studentforening. Les også mer om studentforeninger ved Universitetet i Oslo i Universitas her.

 

For møter og mindre konferanser

Bekkelagshuset – Nordstrand
Nettside

Bjerke frivillighetssentral – Bjerke
Nettside

Bjørnehuset – St.Hanshaugen
Nettside

Eldorado bokhandel – Sentrum
Utlån og utleie av lokaler til arrangementer, kurs og konferanser. Kontakt cathrine@eldo.no
Nettside

Frysja 33 – Nordre Aker
Nettside

Grefsen og Disen velhus Nordre Aker
Nettside

Grorud idrettshus Grorud
Nettside

Grünerløkka bydelshus – Grünerløkka
Nettside

Grønland bydelshus – Gamle Oslo
Nettside

Haugenstua nærmiljøsenter – Stovner
Nettside

Høybråten velhus – Stovner
Nettside

Kampen bydelshus – Gamle Oslo
Nettside

Korsgata 16Grunerløkka
Nettside

Lambertseter gård Nordstrand
Nettside

LofthusbadstuaNordre Aker
Nettside

Nordre Lindeberg gård Alna
Nettside

Nordseter gård Nordstrand
Nettside

Nordstrandhuset – Nordstrand
Nettside

Oppsal samfunnshus – Østensjø
Nettside

Rodeløkka velhus – Grünerløkka
Nettside

Sagene frivillighetssentral – Sagene
Nettside

Sagene samfunnshus – Sagene
Nettside

Slurpen festlokale Grünerløkka
Nettside

Tøyenhus borettslag sitt velferdshus – Grünerløkka
Nettside

Vålerenga bydelshus – Gamle Oslo
Nettside

Årvoll gård – Bjerke
Nettside

For større konferanser og kurs

Caféteateret – Gamle Oslo
Nettside

DogA – Sentrum
Nettside

Fredshuset – Sentrum
Nettside

Frivillighetshuset – Gamle Oslo
Nettside

Kanonhallen – Grünerløkka
Nettside

Litteraturhuset – Frogner
Nettside

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene – Sentrum
Nettside

Sub Scene – Sentrum
Nettside

Hytter

Det er ikke alle skoler som leier ut lokaler til helgeseminarer med overnatting. Da kan hytter i marka være et godt alternativ.

DNT-hytter i Oslomarka
Den Norske Turistforening har flere hytter i Oslomarka.
Nettside

Andre utleiehytter i Oslomarka
Aktiv i Oslo har laget en oversikt over hytter i Oslomarka som ulike lag og foreninger leier ut.
Nettside

Hytter i indre Oslofjord
Oslofjordens Friluftsråd har en god del utleiehytter i Indre Oslofjord, som det er mulig å leie.
Nettside

Andre

Bydelenes oversikter over lokaler
Oslo kommune har en oversikt over lokaler som er til utlån i de ulike bydelene. Dette finner du en oversikt over på deres hjemmesider

Biblioteker
Enkelte av bibliotekene har møtelokaler som er til utleie. Det er Deichmanske avdelinger på Torshov, Grünerløkka, Majorstuen og Lambertseter som har dette, i tillegg til Hovedbiblioteket. På Deichmans nettsider finner du kontaktinformasjon til bibliotekene.

Fritidsklubber
På enkelte fritidsklubber er det mulig å låne møterom osv. Ta kontakt med din lokale fritisklubb.

Tips oss!
Kjenner du til andre egnede lokaler som kan lånes av barne- og ungdomsorganisasjoner? Send tips til ungorg@ungorg.no, så formidler vi informasjonen videre til flere barne- og ungdomsorganisasjoner.

Tilbake til toppen

Print ut denne siden

Vil din organisasjon ha besøk av UngOrg?

Organisasjon*

Epostadresse*

Emne

Melding