Ein stad for å vere seg sjølv

KFUK-KFUM Oslo/Akershus er ein av våre mange medlemsorganisasjonar, og er ein organisasjon som har mange aktivitetar og prosjekt for mange ungdommar. Dei tilbyr arrangement som passar til ungdommar med mange ulike interesser; kanskje er det noko som passar for nettopp deg?

Fortell kort om organisasjonen:

KFUK-KFUM er en av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner med over 18.000 medlemmer fordelt på 500 grupper over hele landet. Vi tilbyr barn og ungdom et bredt spekter av fritidsaktiviteter hver uke og arrangerer over 100 leirer, festivaler og nattcuper og flere lederkurs hvert år. Vi er en del av verdens største kvinnenettverk YWCA og verdens største ungdomsbevegelse YMCA. KFUK-KFUM kjemper for unge menneskers mulighet til å være seg selv, leve og utvikle seg som hele mennesker med ånd, sjel og kropp. Å være seg selv betyr at man kan delta uten å måtte gjøre seg til eller føle press på å prestere. Å stå opp for andre vil si å gjøre godt og kjempe for rettferdighet, der vi bor og i verden.

Oslo og Akershus KFUK-KFUM følger opp og støtter de enhetene, hovedforeningene og enkeltmedlemmene som hører til i Oslo og Akershus krets. Vi arrangerer også lederkurs, seminarer og festivaler for barn, tweens og ungdom i kretsen.

Kva driv de med akkurat no?

Vi er i full gang med å planlegge og gjennomføre vårsemesterets aktiviteter: Vintertreff for ungdom, Tweensseminar, kurset Ledere i vekst, 16. mai-fest på Forandringshuset, Spekter festival på Kalvøya m.m. Det blir en spennende vår!

Kva er det aller beste med organisasjonen?

Det beste med KFUK-KFUM er at vi ønsker å utvikle og ta ansvar for hele mennesket med ånd, sjel og kropp. I praksis betyr dette at våre aktiviteter rommer alt fra kristen tro og identitet, miljø og fattigdomsspørsmål, demokratiarbeid, fysisk aktivitet, sosial- og mental helse, sang og musikk. Vi arbeider for å skape trygge fellesskap for alle, uavhengig av kjønn, seksuell- og religiøs identitet, etnisitet og nasjonalitet, og vi kjemper for at barn og ungdom skal bli sett og hørt, lokalt og globalt.

Kva er dykkar tips til engasjerte ungdommar?

Å engasjere seg frivillig som skal være meningsfullt, gøy og utviklende. La det være en rettesnor når du både velger organisasjonen du vil engasjere deg i, og hvilke oppgaver du sier ja til.


Sjå heimesida her, eller besøk dei på facebook

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden