Miljøagenter som seier ifrå

Det er mange engasjerte, flinke miljøagentar i heile landet. Vi tok ein prat med Hanna Hågensen Aasen, som er fylkessekretær for Oslo og Akershus, om arbeidet som skjer her i Oslo.

Fortell kort om organisasjonen:

Miljøagentene er Norges ledende miljøvernorganisasjon for barn, og barnas egen miljøvernorganisasjon! Miljøagenter oppdager vår fantastiske natur, og utforsker sammenhengen mellom mennesker og natur. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe! Miljøagentene ønsker et samfunn der mennesket vet hva naturen tåler, og handler etter det. Vi ønsker et rent miljø og en trygg framtid!

Kva driv de med akkurat no?

For tiden planlegger Miljøagentene i Oslo tre spennede arrangementer:

– Miljøagentenes dager med fokus på maritim forsøpling på Norsk Maritimt Museum 12.-13. november
– Redesigndag på verdens mest miljøvennlige kjøpesenter Fornebu S den 3. desember
– Juleverksted for alle Miljøagenter i Oslo og Akershus den 11. desember. Disse kan du lese meir om på nettsiden vår:

I tillegg har vi en bruktbutikk i foajeen på Nasjonalteateret på Torshov under alle forstillingane om Karsten og Petra fram til 3. desember, der du kan levere gamle leker og klær, og kjøpe nye. Gjenbruk er supert!

Også gleder vi oss masse på kampanjene «Beintøft» og «Battrijakten» til neste år!

Kva er det aller beste med organisasjonen?

Det beste med Miljøagentene er hvordan barn får mulighet til å uttale seg om hvordan voksne har ansvar for å ta vare på jorda, for å sikre barnas egen framtid. Miljøagenter har rett til å si ifra, og vil utfordre miljøsinkene!

Kva er dykkar tips til engasjerte barn og ungdommar?

Lær mer om det du synes er spennende! Utforsk naturen, og sammenhengen mellom natur, mennesker og dyr. Tenk på hva du kan gjøre for å ta bedre vare på klima og miljø, og bli med i Miljøagentene dersom du vil møte andre miljøengasjerte barn og lære mer!


Les meir om Miljøagentane på heimsidene deira eller på facebook

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden